Lövsättra var en trevlig bekantskap

Jag har nu spelat alla Huvudstadens golfbanor. Den sista ”plockade” jag idag när jag spelade Lövsättra. Så här i efterhand är det kanske lite konstigt att jag inte spelat den tidigare. Jag har spelat Brollsta säkert 100 gånger och Lövsättra ligger inte mer än en kilometer därifrån.

Flera av Huvudstadens golfbanor känns enligt mig lite budget. Lövsättra var dock helt ok och till skillnad från exempelvis Riksten hade de ett riktigt schysst klubbhus. Atmosfären var också väldigt avslappnad och trevlig. Själva golfbanan var också bra. Lite dåliga fairways men bra layout och inga dåliga golfhål. 7an blev jag dock lite skeptiskt till. En 685 m par 6a. Lyckades komma upp på 4 slag och till slut knacka i en bogey. Hålet blir självklart en snackis men som golfupplevelse var det ganska trist.

Annars var det en väldig skillnad på första och sista 9e. De första 9e spelade som en öppen ängsbana medan det avslutande 9e var mer av en skogsbana. Personligen gillade jag nog de sista 9e bättre.

Allt som allt var det en riktigt trevlig golfdag och Lövsättra är en bana jag definitivt kan tänka mig att spela igen.

Lövsättra - Huvudstadens golf

Lövsättra – green hål 3

Lövsättra - Huvudstadens golf

Hål 7 – 685 meter par 6

Lövsättra - Huvudstadens golf

Hål 7 – bara 500 meter kvar

Lövsättra - Huvudstadens golf

Lövsättra – hål 11

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter